Csillagtánc

Fénnyel írt üzenetek

A Mérleg időszaka

2022. szeptember 29. 11:09 - Mesevonal – Májer Ágnes

Tudtad, hogy a Mérleg állatövi jegy klasszikus asztrológiai jele valójában nem egy mérleg két serpenyőjét ábrázolja? Igazából a tengerbe lebukó Napot láthatjuk benne.

black_and_yellow_photo_simple_beer_quote_facebook_post_940_600_keppont.png
 
Szeptember 23-án lépett be a Nap a Mérleg jegybe, ami az őszi napéjegyenlőség időpontja is. Ekkor kezdődik az esztendőnek az a fele, amikor kint már több a sötétség, vagyis csökken a napsütéses órák száma.
 
Képzeld el a naplemente varázslatos hangulatát! Az őszi természet is éppen ilyen színekben pompázik szeptember vége felé és októberben, és derűt, békét, harmóniát közvetít. 
 
Ebben az időszakban hangsúlyosabbá válik a befelé figyelés, azon belül pedig például a harmóniára, egyensúlyra törekvés, az ellentétek kibékítése, ami a belső és a külső ellentétekre is vonatkozik. És hogy mi segít ebben? Lényeges útmutatót ad, ha megnézünk elődeink életéből egy fontos mozzanatot.
 
Ehhez tudni kell, hogy egy régi rendszer szerint a nap 24 óráját úgy osztották fel, hogy minden dupla órához egy állatövi jegyet kapcsoltak.
A Mérleghez a naplemente utáni dupla óra tartozott. Ez a napnak az a szakasza volt, amikor az emberek már befejezték a munkát a földeken, és gyalog vagy éppen a szekerükön hazafelé tartottak. Ez már a nyugalom időszaka volt.
És mit csináltak ilyenkor?
A naplementét nézték hazafele menet, vagy leültek a padra a ház elé, esetleg pipára is gyújtottak, és szintén a lemenő Nap fényét és színeit csodálták. Úgy is mondhatnánk, hogy meditáltak. A napi munka nehézségei feloldódtak, derű és nyugalom járta át őket.
black_and_yellow_photo_simple_beer_quote_facebook_post.jpg
 
Ebben az állapotban szinte észrevétlenül feloldódnak a nap során megélt békétlenségek, ellentétek.
 
Érdemes kipróbálni a meditatív szemlélődést, akár a naplemente idején, de a nap bármelyik szakaszában jó szolgálatot tesz.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtanc.blog.hu/api/trackback/id/tr4417939060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása