Csillagtánc

Fénnyel írt üzenetek

Apró dolgok a harmonikus mindennapok megteremtéséhez

2022. október 04. 12:09 - Mesevonal – Májer Ágnes

Októberben, amikor a természet talán a legszebb színekben pompázik, és lágy, barátságos napsütés vesz körül minket, talán mi is ösztönösen harmóniát szeretnénk teremteni, vagy legalábbis könnyeben megy a harmónia megteremtése.

Ebben az időszakban érdemes tudatosítani, hogy mit jelent számodra a harmónia, és hogy miben szeretnél nagyobb egyensúlyt.

Néhány ötlet a belső harmónia megteremtéséhez:

  • Fedezd fel az élet apró örömeit! Nemcsak az óriási dolgok jelentik a boldogságot, hanem a mindennapi kis dolgok is sokat számítanak. Például egy szép virág látványa, vagy hogy még októberben is időnként melegen süt a nap.
  • Adj hálát! A hála érzése képes bearanyozni az egész napot. Egy olyan érzésről van szó, amelyik segít a jelenben maradni. Miközben valamiért hálát adunk, általában nem a múlton töprengünk, és nem is a jövőn aggódunk. A jelenben, itt és most kifejezni a köszönetünket valamiért az egyik legpozitívabb érzés.
  • Adj teret a spontaneitásnak! Észrevetted, hogy időnként pont olyankor történnek a legjobb dolgok, amikor elengeded az irányítást? Amikor csak úgy áramolnak a dolgok és a történések...
black_and_yellow_photo_simple_beer_quote_facebook_post_4.jpg

A környezet rendbe tétele és hangulatos berendezése a belső harmóniára is hatással van.

  • Figyelj a színekre! Az élénk színektől, főleg a pirostól, ha meghatározza egy helyiség színét, feszültebbek lehetünk, míg a természet színei, például a zöld és a barna kiegyensúlyozottabbá tesz, sőt, a szemünknek is rendkívül megnyugtató. Persze a kedvenc színeid mindig elsőbbséget élveznek.
  • Olyan tárgyak legyenek körülötted, amelyek kellemes érzést keltenek benned! Például egy szép kagyló a nyaralásról, ami jó emlékeket idéz.
  • Vedd körül magad növényekkel! A zöld szín egyébként is megnyugtatóan hat, ezt könnyen tovább fokozhatod, ha minél több zöld növényed van otthon. Nemcsak a levegőt tisztítják, de a természet harmóniáját is beviszed velük az otthonodba.

Harmóniával teli őszi napokat kívánok!

Szólj hozzá!
Címkék: ősz harmónia

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagtanc.blog.hu/api/trackback/id/tr7117946368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása